# LUC MICHEL. NET/ ENCORE UN CHEF DJIHADISTE VENU DE BELGIQUE, ISSU DE VERVIERS ET PASSE PAR MOLENBEEK, LES ‘BELGISTAN’ BELGES (OU LES ‘LONDONISTAN’ DU ROYAUME) …

Tarik Jadaoun

Voir et comprendre :

* Sur EODE-TV & AFRIQUE MEDIA/
GRAND REPORTER (2-1) :
LUC MICHEL, DJIHADISME BELGE. DE BRUXELLES A DAMAS
(PARTIE 1)

* Et sur EODE-TV & AFRIQUE MEDIA/
GRAND REPORTER (2-2) :
LUC MICHEL, DJIHADISME BELGE. DE BRUXELLES A DAMAS
(PARTIE 2)

* Info intéressante. MAIS A lire avec esprit critique …
http://www.standaard.be/cnt/dmf20171108_03175988

DE ‘NIEUWE ABAAOUD’ VERTELT HOE HIJ BIJ IS VERZEILD RAAKTE:

« Tarik Jadaoun, de doodgewaande jihadi van terreurgroep IS uit Verviers, die werd gevangen genomen bij de strijd om de Iraakse stad Mosul, heeft in een verhoor door het Iraakse gerecht verteld hoe hij van een simpele overvaller uitgegroeide tot de meest gevreesde jihadi van de Belgische IS-strijders.

Tarik Jadaoun, alias Abu Hamza Al-Belgiki, groeide de voorbije jaren uit tot een belangrijke pion binnen Islamitische Staat. Zo stond hij niet alleen in voor de opleiding van jeugdige IS-strijders, maar coördineerde hij ook heel wat aanslagen in Europa. Dat leverde hem de bijnaam ‘de nieuwe Abaaoud’ op.

In juli van dit jaar werd hij gevangen genomen door het Iraakse leger. Delen van een verhoor van de Syriëstrijder lekten nu uit in de Iraakse pers. In het verhoor bevestigt Jadaoun dat hij de kindsoldaten van IS onder zijn hoede had en dat hij terreurcellen in Europa aanstuurde.

Tarik Jadaoun reisde in 2014 vanuit Verviers naar Syrië. Naar eigen zeggen radicaliseerde hij in de gevangenis onder invloed van een medegevangene.  Na een celstraf van een jaar zocht Jadaoun ex-celgenoten op en verdiepte zich in jihadistische literatuur.

Jadaoun vertrok samen met zijn boezemvriend Red­wan Hajaoui uit België. Even later voegde ook een andere boezemvriend, de ex-militair Lotfi Aoumeur, zich bij hen.

Welpen van het kalifaat

De ‘nieuwe Abaaoud’ vertelt hoe hij bij IS verzeild raakte
Tarik Jadaoun  Foto: rr
Nadat ze eerst in Roemenië en Turkije hadden gewoond, kwamen ze niet veel later in Raqqa, de hoofdstad van het kalifaat terecht. In Raqqa en Tabqa kregen Jadaoun en zijn vrienden islamonderwijs, kregen ze een gevechtsopleiding en zweerden ze trouw aan IS-oprichter Abu Bakr al-Baghdadi. Na zijn opleiding bracht Jadaoun enkele maanden door als grenswacht aan de Syrisch-Turkse grens.

Later kreeg hij een nieuwe functie binnen IS en werd hij verantwoordelijk voor de Cubs of the Caliphate, de kindstrijders van IS. Jadaoun trainde kinderen tussen acht en dertien jaar op het gebruik van middelgrote vuurwapens en krijgskunsten.

In 2015 verhuisde Jadaoun naar Mosul in Irak. Begin augustus verspreidden IS-sympathisanten het nieuws dat Jadaoun zou omgekomen zijn bij de gevechten in die stad, maar niet veel later raakte bekend dat hij nog in leven was en op 13 juli gevangen genomen was door het Iraakse leger.

Uit het verhoor blijkt ook dat Jadaoun toezicht hield op terreurcellen in Europa en dat hij actief aanslagen in Europa en de Verenigde Staten aanmoedigde door beeldmateriaal uit Mosul door te sturen naar IS-strijders in België en Frankrijk.

‘Jullie gaan nooit veilig zijn’

In maart 2015 richtte Jadaoun zich in een videoboodschap tot de Belgische bevolking: ‘Jullie gaan nooit veilig zijn. Weet dat jullie dan wel kunnen slapen maar dat er broeders zijn die zich overal ter wereld schuilhouden. Ze wachten op hun bevel en zullen dan aanvallen.’

Na de aanslagen in Maalbeek en Zaventem was Jadaoun, samen met Aoumeur, op 25 maart te zien in het filmpje waarmee IS de aanslagen in ons land opeiste.

Jadaoun zou heel dicht hebben gestaan bij de terroristen die de aanslagen in Parijs en Brussel pleegden. Het was allicht ook niet toevallig dat de politie in januari 2015 net in zijn thuisstad Verviers twee kandidaat-terroristen doodschoot in het huis waar ze ondergedoken zaten.

Jadaoun maakte de Belgische veiligheidsdiensten ook meermaals belachelijk op zijn Twitteraccount. ‘Wil niemand zijn gevoelens kwetsen, maar de Belgische staatsveiligheid is wellicht de meest luie en domste ter wereld… Ze houden me al sinds mijn veertiende in de gaten. En toch passeerde ik de Brusselse luchthaven als een mes door zachte boter.’

Op zijn Facebookpagina snoefde hij ook al over zijn eerste slachtoffer, naar verluidt een Koerdische strijder. ‘Bam! Afgeknald die hond.’

Geen uitleveringsverdragen

Jadaoun werd al lang in de gaten gehouden door de Europese inlichtingendiensten. En onder meer ons land was beducht voor zijn terugkeer. Intussen zit de man al enkele maanden in de cel. Maar wat er nu met hem gaat gebeuren, is onduidelijk. België heeft geen uitleveringsverdragen met Syrië of Irak. Er is ook nog geen enkel signaal dat België een poging zou willen doen om de IS-strijder terug naar ons land te krijgen om hem hier te berechten.

Het is ook nog maar de vraag of de Iraakse autoriteiten op die vraag zouden ingaan. Voor hen zijn het oorlogsmisdadigers, die de doodstraf riskeren.
_____________________________
Luc MICHEL / Люк МИШЕЛЬ /
PROFIL FACEBOOK https://www.facebook.com/LUC.MICHEL.PCN
TWITTER https://twitter.com/LucMichelPCN
PAGE OFFICIELLE FACEBOOK https://www.facebook.com/Pcn.luc.Michel
WEBSITE http://www.lucmichel.net
BLOG http://www.scoop.it/t/luc-michel-le-blog
LM OFFICIAL INTERNATIONAL FAN CLUB
https://www.facebook.com/groups/LUCMICHEL.OfficialFanClub

This entry was posted in # ACTU / BREAKING NEWS, # ARTICLES BY LANGUAGES, # I: COMITES SYRIE, # II: SYRIA COMMITTEES, * Français, * Nederlands, * Press Reviews, * Revues de Presse and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.