# SYRIA COMMITTEES/ CRIME DE GUERRE DE L’AVIATION BELGE A ALEP EN SYRIE ?

Capture

LM pour SYRIA COMMITTEES/
2016 10 19/
https://www.syria-committees.org/

Crime de guerre de l’Aviation belge à Alep en Syrie ?
Décidément, depuis l’aventure du Roi Léopold II au congo (8 à 10 millions de morts, le premier génocide de l’ère moderne), la Belgique est de toutes les aventures coloniales et néocoloniales, et de toutes les sales guerre. Dont celle de l’OTAN en Syrie !

”Bij een bombardement op een dorp in de buurt van Aleppo zijn zes burgerdoden gevallen. Rusland wijst naar ons land omdat Belgische F-16’s in het gebied waren. Ministerie van Defensie Steven Vandeput (N-VA) ontkent. Aangezien Rusland en het Syrische leger zelf geen aanvallen meer uitvoeren in de buurt van Aleppo, kunnen ze, naar eigen zeggen, zelf onmogelijk verantwoordelijk zijn voor de bombardementen. Dat melden de Russische autoriteiten. Ze houden namelijk een humanitaire pauze. Burgers krijgen zo de kans om het gebied te verlaten. Wie dan wel verantwoordelijk was, is de vraag. Het Russische ministerie van Justitie zegt dat er op dat moment twee Belgische F-16’s in het gebied gedetecteerd werden.”

Le gouvernement belge crie au “complot russe” (tiens voilà donc “la théorie du complot” au service de l’OTAN) :

“Dat is natuurlijk nonsens’, reageert Vandeput aan de VRT. ‘Ik kan met de hand op het hart zeggen dat we niet in dat gebied gevlogen hebben.’ Defensie benadrukt dat er de laatste drie dagen geen missies geweest zijn. ‘IS is ook de enige groep die wij beogen’, aldus Vandeput. « Wij willen geen burgerslachtoffers. De doelwitten moeten 100 procent als IS geïdentificeerd zijn.”

* Lire sur DE STANDAARD (quotidien belgo-flamand) :
Belgische F-16’s betrokken bij bombardement met burgerdoden?
http://www.standaard.be/cnt/dmf20161019_02527363?_section=60742502&utm_source=standaard&utm_medium=newsletter&utm_campaign=ochtendupdate&M_BT=68521986835&adh_i=a9218d01890e6f1f9fe00d44ed5da55b&imai=

LUC MICHEL / SYRIA COMMITTEES
https://www.syria-committees.org/
https://www.facebook.com/syria.committees/
https://www.facebook.com/suriye.komitesi/

Ce contenu a été publié dans * Français, # Non classé. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

Les commentaires sont fermés.